Mulți dintre noi folosim cuburi de legume pentru adauga gust la mâncare, inclusiv eu. M-am tot întrebat din ce este făcut acest cubuleț ultra-concentrat în arome și dacă este natural dar nu am avut curajul să mă informez. Poate că nici nu merită să știu ? Cert este că am descoperit cum să-l scot din bucătăria mea și l-am înlocuit cu un produs natural făcut în casă. Tot ce ai nevoie sunt coji de legume!
Rețeta și ingredientele
- Coji de orice legumă
- Recuperează coji de legume și pune-le la congelator pe măsură ce consumi legumele. Nu am selectat nici-o legumă, le-am pus pe toate.
- O dată ce ai destule coji pentru a umple o mare cratiță sau oală, scoate cojile și pune-le în recipientul adecvat
- Acoperă cu apă și pune la clocotit
- Lasă să fiarbă 30 de minute
- Scoate de pe foc și filtrează zeama
- Varsă zeama într-un suport pentru cuburi de gheață și pune-l la congelator
- Când este gata, recuperează cuburile de gheață și pune-le într-o pungă care merge la congelator
- Servește-te în cuburi de legume când ai nevoie
Care este rezultatul ?
Simplu și chiar dă gust.
Cât costă ?
Vorbim mai degrabă de economii dar foarte mici… Înainte consumam una sau două cutii de cuburi vegeta pe an deci acum realizez o economie anuală de circa 3,40€. Cam slab. Pe de altă parte, am dat o viață nouă a cojilor de legume înainte să le compostez și asta contează. Din păcate, nu putem consuma totul dintr-o legumă deci oricum devine un deșeu, fie că este valorizat sau nu. Și pentru asta sunt mulțumită de demersul meu și ți-l recomand și ție.
Sfatul redacției
Ca orice produs făcut în casă, eficacitatea lui va atinge cu greu cea produselor industriale. Așa că, îți recomand să pui mai multe cuburi în fiecare preparare culinară. Unul singur nu este destul de concentrat după gustul meu.