Nu știu dacă ai încercat vreodată să gătești cap de creveți dar este o bunătate. Te anunț că nu suntem 100% în demersul zero waste pentru că nu cunosc soluția pentru a evita să arunci capetele. Dacă există una, te rog să-mi o spui. Dar faptul că folosești produsul brut până la sfârșit este un act eco-responsabil și respectabil. Și în același timp vei gustă un sos delicios care se potrivește cu multe alte pești. Deci dată viitoare când vei găti creveți, nu uită să refolosești capetele, acolo se găsește tot gustul, minerale și oligo-elemente.
Rețeta și ingredientele
- Capete de creveți
- Ulei de măsline
- 1 ceapă
- 1/2 de fenicul
- 1 coadă de praz
- 1 morcov
- Piper
- Pastă de roșii
- 2 linguri de smântână
- 1 pahar de vin alb
- 1 strop de cognac
- Apă
- Pune uleiul la incis într-o cratiță mare, aruncă capetele și rumenește câteva minute
- Adaugă garnitura aromatică: ceapă, fenicul, praz, morcov și lasă să se inmoie câteva minute
- Adaugă piper și pasta de roșii
- Flambează cu cognac, adaugă vinul alb și adaugă apă până când captele sunt scunfundate, nu mai mult
- Adaugă smântână
- Lasă la focul mic timp de 15 minute
- Filtrează zeama
- Mixează cu mixorul de supă pentru a încorpora mult aer
- Servește și degustează
Capetele scufundate Incorporam aer
Și rezultatul ?
Ador ! Și se potrivește foarte bine cu alți pești și crustacee. Am testat cu somon, cod, cod negru, nuci de saint-jacques și de fiecare dată acest sos este superb.
Sfatul redacției
Servește bisque cu crevetele flambate. Pentru garnitură, poți trage fenicul la tigaie cu vin alb. Este o rețeta simplă, sănătoasă și super gurmandă.
