Română

Beewrap-uri

Acel război condus contra plasticului implică formarea unor strategii diverse pentru a limita folosirea lui. Aici, propun să descoperim acele beewrap-uri, pânză învelită cu ceară de albine care înlocuiește folia plastic de bucătărie. Cu siguranță, sunt muniții mici dar contribuie la o alianța solidă. Aceste beewrap-uri le poți folosi pentru acoperi farfurii, boluri, cratiți… multe recipiente pe care le stockezi în frigider sau la aer liber.

În Franța, suntem confruntați obligației a « reciclării » materialelor / deșeurilor dar incă nu știm să reciclăm folia de plastic alimentară datorită mărimii foarte mică a materialului. De aceea, de câțiva ani, au ieșit pe piață aceste beewrap-uri cu care se echipează consumatorii cu mindset-ul eco-responsabil. O sa vină și in România, sunt sigură, este doar condiționat de timp și evoluției sectorului economiei verde peste câțiva ani. Dar, în același timp, faptul că afli aici cum să-l faci, poți importa această idee la tine ! Nu mai ezită și fii primul !

Rețeta și ingredientele

 • Bucăți de pânză de bumbac (lengerie de pat recuperat este ideal)
 • Ceară de albine (de cumpărat în magazinele bio)
 • 4 folii de hârtie de copt
 • Un fier de călcat
 1. Taie bucăți de pânză de mărimea dorită pentru recipientele tale
 2. Pune 2 bucăți de hârtie de copt pe o masă rezistentă la căldură
 3. Pune bucata de pânză peste aceste 2 foi
 4. Depune bucăți mici de ceară de albine pe pânză
 5. Pune celelalte 2 foi de hârtie de copt
 6. Trage fierul de călcat incis peste și etalează ceara din centru către exterior
 7. Dezlipește primele două foi de hârtie pentru a verifica dacă ceara este bine topită și dacă pânza este total învelită
 8. Dacă da, pune foile înapoi și lasă să se usuce câteva minute

Care este rezultatul ?

Aceste protecții sunt foarte practice pentru a acoperi farfurii, boluri dar inclusiv dacă vrei să transporți un sandwich. Eu le flosesc zilnic când am nevoie să acopăr ceva. Dacă aș avea ceva de reproșat, ar fi legat de ținerea în timp pentru că beewrap-urile sau ramolit și a trebuit să le ung din nou cu ceară după două luni. Vina cearii? Nu știu. Cert este că nu am găsit altă soluție care nu conține plastic.

Și prețul ?

Am făcut calculul și prețul beewrap-ului este în medie de 50 de cenți. Dacă comparăm cu prețul pieței, un set de 3 beewrap-uri costă 25€, aici este de 50 de ori mai ieftin. Prețul este imbatabil și ai văzut cât de simplu este să-l faci. Îți trebuie doar un pic de timp, dar chiar lipsești de timp în această perioada?

Sfatul redacției

Nu spăla beewrap-ul cu apă caldă altfel cearea se va topi. Și nu arunca foile de hârtie de copt pentru că le vei refolosi dată viitoare.

îți prezint frumoaslee beewrap-uri

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s