Acum câteva zile, am gătit humus de casă și după ce am fiert năutul, am recuperat zeama numită « aquafaba ». Nu știam ce să fac din ea deci m-am documentat pe baza de date mondială, internetul… și revelația s-a făcut. Se pare că această zeamă poate fi folosită la mousse de ciocolată. Ce și cum, nu e așa? Am descoperit că zeamă înlocuiește albușul de ou deci m-am executat instant. Hai să vedem ce s-a întâmplat.
Rețeta și ingredientele
- 200g de ciocolată neagră pentru desert
- 300ml de aquafaba
- 1 vârf de zahăr
- Topește ciocolată la bain-marie și las-o să se răcească
- Bate aquafaba-ul la mixer timp de 2 minute la puterea 1 și apoi 3 minute la puterea 5. Trebuie să devină o spumă albă. Adaugă un vârf de zahăr la sfârșit pentru a fixă preparația și mixează încă-o-dată pentru a amesteca bine
- Când ciocolata s-a răcit, vărs-o câte puțîn in aquafaba. Trebuie amestecat cu energie pentru pentru a evita ca ciocolată să curgă la fund și pentru a continua să aerezi aquafaba-ul

Cum este degustarea ?
Sunt impresionată cât de bună e! Nu credeam că poți obține un rezultat atât de apropiat de adevărata mousse de ciocolată. Nu se simte gustul puternic de aquafaba dar numai ciocolata bună. Ați înțeles, acest desert este vegan dar asta e doar un detaliu, eu nefind afiocionada de acest curent alimentar. Cert este că dacă nu ai ou, știi că aquafaba-ul te depanează și în același timp respecți demersul eco-responsabil.
Sfatul redacției
Rade un pic de zest de portocală și adaugă-l în preparația pentru a da un gust subtil de agrume.
