Română

Deodorant de casă

Azi vom vorbi despre deodorant de casă. Acest produs de cosmetică folosit zilnic este inevitabil în ritualul nostru de înfrumusețare. Deci, nu ne putem lipsi de el. Problema este legată de recipientul de unică folosință. Destinația lui este gunoiul și recipientul este foarte rar reciclabil. Nu prea ne mulțumim cu această idea mai ales dacă numărăm câte flacoane aruncăm pe an. Va invit să faceți calculul personal.

Noroc că există metode alternative pentru a evita producerea de deșeuri. Avem câteva brand-uri care propun produse cu recipient refolosibil (sau chiar fără ambalaj) și pe baza de produse naturale. Partea critică este prețul ridicat, aproape de 10€ în Franța. Câteva exemple fără a numi brand-uri, avem deodorant lichid la vrac cu flacon refolosibil. Și avem deodorant solid la vrac fără embalaj sau pastă de deodorant în jar de sticlă. Dar, există capacul din plastic care ne împiedică în demersul nostru.

Este simplu și cantitatea produselor se numără pe degetele mănii. Pentru început, vei avea nevoie de un mic jar de sticlă că recipient refolosibil. Eu am refolosit un jar de murături cumpărat din comerț.

Rețeta și ingredientele

 • 2 linguri de ulei de cocos (bio dacă se poate și în cel mai bun caz cumpărat la vrac. Are proprietăți antibacteriene și antifungic)
 • 2 linguri de bicarbonat de sodium (absoarbe umezelea produsă de transpirație)
 • 2 linguri de amidon de porumb (absoarbe umezelea produsă de transpirație)
 • 10 picături de ulei esențial (palmarosa pentru acțiunea antibacteriană, lavandă…)

Pentru prepararea, pune uleiul de cocos la topit la bain-marie. Pe urmă, adaugă bicarbonatul și amidonul de porumb în ploaie și amestecă bine până când se formează o pastă. Când s-a răcit puțin prepararea, adaugă uleiulurile esențiale. Toarnă conținutul in vasul de sticlă și lasă să se răcească câteva ore.

Pentru aplicare, ia o cantitate mică pe deget și masează axila.

Și care este rezultatul final ?

În ceea ce privește eficacitatea, mirosurile neplăcute sunt acoperite cea mai mare partea zilei. Pentru un produs fără aclool, sunt mulțumită. De asemenea, nu există senzația de iritație la aplicare cum se poate simți cu deodorantele din comerț. Totuși va anunț că nu rezistă la o ședința de sport. Și când purtați ceva negru, aplicați o pelicula fină de deodorant pentru a evita urmele albe. Da, sunt obiectivă, prefer să fiu transparență.

Prețul

Suntem în jur de 2€ pentru un recipient întreg. De asemenea, această cantitate ține 2 luni. Prețul este imbatabil.

Sfatul redacției

Vara vine și vom avea probleme cu uleiul de cocos care se topește la o temperatură mai mare de 24°C. Deci, veți corecta problema prin adauga 1 lingură de ceară de albină în uleiul de cocos la bain-marie.

Les deux versions, le gros pot pour la maison et le petit pour les voyages. Ultra-pratique!
Acele doua versiuni, cel mare pentru acasa si cel mic pentru voiaj. Super practic!

1 réflexion au sujet de “Deodorant de casă”

 1. Vraiment top la recette! Rapide, efficace et bon marche. Je vous recommande d’essayer!
  Merci Marie pour tes conseils.
  Tiens moi au courant pour tes nouveaux tips&tricks!

  J’aime

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s